Românii din Diaspora nu și-au uitat nici limba și nici țara. Cât de dor le este oamenilor de România

578
Românii din Diaspora nu și-au uitat nici limba și nici țara. Cât de dor le este oamenilor de România - diaspora-1669900318.jpg

Articole de la același autor

Milioane de români trăiesc în străinătate, însă nu și-au uitat țara. Un sondaj arată că 9 din 10 români din diaspora încă citesc știrile în limba română. Același lucru se întâmplă și când vine vorba de muzică, posturi TV sau canale de Youtube, potrivit Realitatea


Un studiu publicat cu ocazia Zilei Naționale arată că peste jumătate dintre românii aflați în afara granițelor țării vorbesc în fiecare zi cu familia din România.

La fel de mulți ascultă muzică românească. De asemenea, tot peste 50% se uită la televiziunile românești și citesc site-uri de știri din România. 


Peste 20% ascultă posturi de radio din România, iar mai bine de 70% dintre românii din străinătate urmăresc videoclipuri în limba română și tot la fel de mulți caută informații pe internet în limba română.

Studiul a fost relaizat și luna noiembrie și au participat aproximativ 400 de români din Diaspora.

Potrivit datelor oficiale, peste 5 milioane de români locuiesc în străinătate. Cele mai mari comunități sunt în Italia, Spania, Marea Britanie sau Germania.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3203 secunde