Românii lucrează cel mai mult pe săptămână în UE și sunt printre ultimii la zile libere și concediu

196
Românii lucrează cel mai mult pe săptămână în UE și sunt printre ultimii la zile libere și concediu - femeimuncabiroushutterstock-1345132983.jpg

Articole recomandate

Românii lucrează cel mai mult din Uniunea Europeană, în medie 41,3 ore pe săptămână, deși la zile de concediu plătit sunt ultimii, menționează Realitatea.net.  Acestea sunt datele celui mai recent raport al Fundației Europene pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Muncă și Viață (Eurofound).
Media săptămânii de lucru este în UE de 39,7 ore, iar în zona euro de 39,5 ore. Orele lucrate se referă doar la locul de muncă principal, excluzând o a doua slujbă sau activități part-time.
Același raport precizează că România se află pe penultima poziție în UE la concediul mediu anual plătit, cu 21 de zile. Pe ultima poziție, cu câte 20 de zile, se află zece țări, majoritatea din Europa de Est, respectiv Ungaria, Estonia, Polonia, Letonia, Lituania, Slovenia, Bulgaria, Slovacia, Cipru și Belgia. Cele mai lungi concedii, de câte 30 de zile le-au avut germanii, francezii și danezii.
Tot românii sunt cei care au avut anul trecut cele mai puține zile libere de sărbători legale, în număr de 6. Cele mai multe zile libere de sărbători legale le are Spania – 14, mai scrie Realitatea.net.

 

Citește mai mult...



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5022 secunde