Românii vor fi obligaţi să separe gunoiul. Tanczos Barna: „Să fie un reflex, dobândit, de fiecare generație”

262
Românii vor fi obligaţi să separe gunoiul. Tanczos Barna: „Să fie un reflex, dobândit, de fiecare generație” - gunoi-1669813344.jpg

Articole de la același autor

Parlamentul a modificat legislația în ceea ce privește colectarea deșeurilor în România. Fiecare primărie va trebui să modifice modul în care se colectează gunoiul. De asemenea, primăriile au termen până la ianuarie 2025 să monteze insule ecologice digitalizate care să permită colectarea separată a deșeurilor, potrivit RomâniaTV


Ministerul Mediului a lansat campania națională “Reciclăm în România”, care are un buget de 10 milioane de lei și va fi derulată împreună cu Administrația Fondului pentru Mediu începând din 1 decembrie în online și din 15 decembrie pe toate celelalte medii sub sloganul “Unele lucruri merg mai bine separate. La fel și deșeurile. Colectează separat!”.


Obiectivul principal este responsabilizarea populaţiei cu privire la colectarea selectivă a gunoiului, respectiv la reciclare în condiţiile în care 95% dintre români cunosc conceptul de colectare selectivă, dar numai un procent de 13% din aceștia o practică.


„Mesajul principal este unul de responsabilitate. Fără să fim uniți în jurul acestui obiectiv, de a crește gradul de colectare separată și gestionare eficientă a deșeurilor, nu vom putea mișca nimic. Responsabilitatea este mai ușor de aruncat decât deșeurile. Dar dacă suntem cinstiți cu noi înșine și știm că avem o problemă, numai atunci putem începe să o rezolvăm. Ne propunem ca atât reciclarea per ansamblu, cât și scopul bine definit al campaniei, colectarea separată, să devină, împreună, un subiect despre care să se scrie”, a declarat ministrul Mediului Tánczos Barna.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.527 secunde