Românii vor primi bani pe sticle goale. Cât primeşti pentru fiecare ambalaj returnat

5044
Românii vor primi bani pe sticle goale. Cât primeşti pentru fiecare ambalaj returnat - pet-1674056056.jpg
Sistemul de returnare a ambalajelor de tip pet, sticlă sau metal, trebuie sa fie operaţional din 30 noiembrie, potrivit Antena3


Românii vor primi bani pe sticle goale. E vorba despre câte 50 de bani pentru fiecare ambalaj returnat. Până la finalul lunii februarie, toţi producătorii şi comercianţii trebui să se înregistreze în sistemul pentru returnarea PET-urilor.


Este un program care a intrat în linie dreaptă, a anunţat ministrul Mediului, Tanczos Barna, la Antena 3 CNN.Sistemul de Garanţie – Returnare (SGR) a intrat în linie dreaptă


Potrivit ministrului, la sfârșitul lunii februarie, zeci de mii de producători și comercianți vor fi luați în evidență și se va crea baza de date la nivel național care asigură implementarea acestui sistem. 


Cetăţenii primesc 50 de bani
Este obligaţia fiecărui producător de bunuri ambalate în ambalaje SGR – pet, sticlă sau metal, de la 0,1 litri până la 3 litri de a fi luat în evidenţă.

Ministrul Mediului a explicat că va exista o perioadă de tranziţie în care, pe piaţă, vor exista atât ambalaje SGR, cât şi ambalajele vechi. 


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2249 secunde