Românul condamnat la moarte în Malaezia, apărat de avocatul lui Miloșevici

555
1
Românul condamnat la moarte în Malaezia, apărat de avocatul lui Miloșevici - fondmalaiezia-1382275508.jpg

Articole recomandate

Doi români au fost arestați în Malaezia, pentru trafic de droguri.

Unul a primit pedeapsa cu moartea, iar celalalt doar opt ani și zece lovituri pe spinare cu o bâtă de bambus! Grațierea lor e o loterie!

La numai 21 de ani, Ionuț Alexandru Gologan, un tânăr din Teleaga, Prahova, riscă să devină primul român executat, după soții Ceaușescu. Înalta Curte de Justiție din Malaezia l-a condamnat, la 16 octombrie, pentru trafic de droguri, scrie EVZ.ro.

Cu câteva zile înainte, un alt român, de 27 de ani, Ștefan Coroi, a avut șansa unui avocat strălucit și a unui judecător mai milos care i-a comutat sentința la moarte în opt ani de pușcărie și zece lovituri de "rotan", o nuia groasă de bambus. Închisorile din Malaezia sunt dure, iar Coroi are o șansă care lui Gologan i-a fost, momentan, refuzată.

Cei doi români sunt încarcerați în temuta închisoare Sungai Buloh, din Kuala Lumpur. Gologan, cel condamnat la moarte, stă singur. Cei condamnați la moarte, fie chiar și în primă instanță, sunt pedepsiți și la solitudine. Ștefan Coroi, care a scăpat doar cu opt ani de închisoare și zece lovituri de "rotan", mai are câțiva tovarăși în detenție.

"Dorm pe saltele așezate direct pe ciment și sunt hrăniți cu orez și mâncare foarte iute, specifică peninsulei Malaya", ne-a spus un avocat din Malaezia. Ambii au avut un apărător strălucit, în persoana indianului Datuk N. Sivananthan, care a fost și unul dintre avocații lui Slobodan Miloșevici în procesul său de la Haga.

Ionuț Alexandru Gologan este originar dintr-o comună prahoveană, a fost acasă anul trecut în iunie, înainte să ajungă în Malaezia. Inițial s-ar fi dus în Germania, acolo ar fi fost racolat de traficanți și ar fi acceptat să facă transportul. "Reprezentantul ambasadei Malaeziei va fi convocat la MAE, vrem să transmitem mesajul că pentru România, ca țară europeană, sentința capitală e inacceptabilă, contravine valorilor europene", a spus, pentru Digi24, George Ciamba, secretar de stat în MAE.

Comentează știrea

da
21 octombrie 2013
dar legea musulmana nu iarta

Din moment ce lau prins pe teritoriul lor,e cam greu de scapat.E bine ca pe al doilea Legea musulmana in astfel de cazuri este foarte dura. Doar presedintele Romaniei trebuie sa intervina.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3082 secunde