Românul condamnat la moarte în Malaysia poate scăpa de pedeapsă. Decizia anunțată de oficiali

244
Românul condamnat la moarte în Malaysia poate scăpa de pedeapsă. Decizia anunțată de oficiali - ytrhztizndc2mtvlzgnintfhmznhowfi-1539261108.jpg

Articole recomandate

Guvernul din Malaysia a decis abolirea pedepsei cu moartea și va opri executarea tuturor pedepselor capitale, o decizie lăudată de organizațiile internaționale ale drepturilor omului, dar și de diplomații străini, relatează Al Jazeera. Printre cei care vor beneficia de aceasta decizie se numără și Ionuț Gologan, românul condamnat definitiv la moarte în Malaysia, în 2016, pentru trafic de droguri.


Legea care prevede abolirea pedepsei capitale va fi discutată luni în parlamentul malaezian. "Toate pedepsele cu moartea vor fi oprite. Definitiv", a declarat ministrul Legii, Vui Keong, pentru Channel NewsAsia.

Acesta a cerut să nu mai fie dusă la capăt nicio execuție, până când legea nu va fi votată. "Din moment ce abolim toate pedepsele cu moartea, nu ar mai trebui dusă la capăt nicio execuție", a spus acesta.

Deținuții condamnați la moarte ar putea să fie eliberați sau pedepsele le vor fi schimbați, a mai spus Keong.

Peste 1.200 de persoane sunt în detenție, condamnate la moarte, în Malaezia, unde execuțiile au loc prin spânzurare. Cei mai mulți deținuți au fost condamnați pentru crime, răpiri, trafic de droguri sau trădare.

Printre ei se numără și Ionuț Gologan, românul condamnat definitiv la moarte în 2016, în Malaysia, pentru trafic de droguri. Tatăl său a făcut eforturi pentru a-i convinge pe oficialii malaezieni să îi aplice fiului său o pedeapsă mai blândă, iar pentru Ionuț Gologan au intervenit inclusiv oficialii români, fără rezultate până acum, scrie digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.083 secunde