Romii care fug din calea războiului se lovesc de uși închise în Polonia

119
Romii care fug din calea războiului se lovesc de uși închise în Polonia - tiganirazboi-1652278826.jpg

Articole de la același autor

În timp ce o mare parte din refugiații care fug din Ucraina au fost primiți cu brațele deschise în Polonia și alte țări vecine, femeile și copiii romi își găsesc cu greu un adăpost din calea războiului lui Putin, scrie The Guardian, aceștia fiind discriminați atât de cei care ar trebui să îi ajute, cât și de alți refugiați ucraineni.


De-a lungul zilei, femei cu părul strâns în coc ies pe o ușă verde pe trotuarul îngust din afara pieței medievale a Cracoviei. În timp ce bărbați tineri în uniforme ale armatei americane se mișcă în apropiere încercând să înțeleagă hărțile de pe telefoanele lor mobile, femeile se adună în colțul unei clădiri înalte și gri ca să fumeze țigări rulate de mână și să stea de vorbă.

Înainte de invazia Ucrainei, clădirea era un hostel în care tinerii din Europa își găseau locuri ieftine de cazare când călătoreau în străinătate. Acum, acolo stau 80 de refugiați romi din Ucraina, aproape toți femei cu copii.


„Mi-aș dori ca proprietarii să se întâlnească cu noi înainte să ne refuze”, a spus Nadia, o femeie în vârstă de 42 de ani care a fugit din calea bombelor rusești când armata lui Putin i-a atacat satul din apropiere de Donețk, în luna martie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5151 secunde