Romney, în ofensivă în fața lui Obama în prima dezbatere electorală

182
Romney, în ofensivă în fața lui Obama în prima dezbatere electorală - obama-1349357833.jpg

Articole recomandate

Prima dezbatere electorală televizată între președintele american în funcție, democratul Barack Obama, și rivalul său Mitt Romney, desfășurată miercuri seară, la Universitatea din Denver, Colorado, l-a arătat pe candidatul republican combativ și în largul său, decis să-și păstreze șansele în cursa prezidențială, notează Associated Press și AFP. 


Prestația sa ofensivă a fost confirmată și de sondajul întreprins de CNN la o oră după încheierea dezbaterii, 67% dintre cei intervievați indicându-l câștigător al duelului. Chiar și unii strategi democrați, neimplicați în campanie, au recunoscut că președintele nu a fost într-unul dintre cele mai bune momente ale sale și a pierdut unele ocazii de a-i pune probleme adversarului.

Romney l-a acuzat pe Obama pentru starea dificilă a economiei, principala temă a campaniei, și i-a reproșat în mod repetat președin-telui în funcție că îi răstălmăcește afirmațiile. "Dle Președinte, aveți dreptul la propriul avion și la propria casă, dar nu și la propriile adevăruri", a răspuns el, după ce Obama l-a acuzat că vrea să reducă fondurile pentru educație.

Obama a replicat, acuzându-l pe fostul guvernator de Massachusetts că încearcă să "pluseze" în privința politicilor economice care au condus la criza financiară devastatoare de acum patru ani, și de declarații evazive în legătură cu subiecte precum asigurările de sănătate și reglementarea Wall Street. "Crede cineva din public că există prea multă supraveghere și reglementare asupra Wall Street? Dacă da, atunci guvernatorul Romney este candidatul dumneavoastră", a replicat Obama, după ce contracandidatul său a afirmat că va anula și va înlocui legislația adoptată după criza financiară din 2008. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.465 secunde