"Ronțăie smart! Manâncă sănătos!", primul program public care se promovează consumul de nuci în rândul elevilor

172

Articole de la același autor

Elevii din comuna Ciugud vor primi, începând din acest an şcolar, nuci proaspete, produsele fiind oferite gratuit la anumite intervale de timp în cadrul unui program pilot de învăţare a regulilor de alimentaţie sănătoasă, denumit "Ronţăie smart! Mănâncă sănătos!", implementat de administraţia locală, potrivit unui comunicat transmis, vineri.


"'Ronţăie smart! Mănâncă sănătos!' este primul program public din România care promovează alimentaţia sănătoasă şi consumul de nuci în rândul elevilor din mediul rural. Astfel, în această săptămână, copiii au găsit pe bănci caserole cu nuci proaspete, culese din livezile româneşti. În paralel, cei mici vor fi învăţaţi cum să aibă o alimentaţie sănătoasă, ce alimente le oferă energie şi cum să înlocuiască obişnuitele chipsuri sau produse fast-food cu nuci, fructe şi legume proaspete", se arată în comunicatul Primăriei Ciugud.

Potrivit sursei citate, în programul derulat în parteneriat cu unul dintre cei mai importanţi procesatori de nucă din România urmează să fie implicaţi şi medici pediatri şi nutriţionişti, care vor avea întâlniri cu elevii pentru a le explica principiile alimentaţiei sănătoase.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Septembrie 2021
Stire din Actual : A murit scriitorul Mario Roberto Morales
Pagina a fost generata in 2.3934 secunde