Rusia a comandat sute de drone şi rachete din Iran

73
Rusia a comandat sute de drone şi rachete din Iran - rusiadrone-1670425628.jpg

Articole de la același autor

Rusia a comandat sute de drone şi rachete balistice din Iran, potrivit unei surse diplomatice de la Naţiunile Unite, transmite DPA.

„Ştim că Iranul intenţionează să-şi sporească, în cantităţi semnificative, livrările de vehicule aeriene fără pilot şi de rachete către Rusia”, a declarat sursa, sub rezerva anonimatului. Decizia Moscovei ar fi motivată de lipsa acută de armament şi muniţii.

„Nu cred că transporturile au fost deja încărcate, dar în mod clar ele au fost comandate”, a adăugat sursa citată.

Forţele ruse au folosit deja în Ucraina sute de drone Shahed-136, produse în Iran. Rusia a negat că ar fi folosit aşa-numite drone kamikaze, deşi în noiembrie Teheranul a recunoscut că a furnizat drone Rusiei.


O rezoluţie adoptată de Consiliul de Securitate al ONU după încheierea acordului nuclear din 2015 cu Iranul îi interzice Teheranului asemenea acorduri privind armele. În luna octombrie, SUA, Regatul Unit, Franţa şi Germania au cerut o anchetă a ONU asupra atacurilor în care au fost folosite arme iraniene în Ucraina. Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a avertizat, marţi, Iranul în legătură cu consecinţele livrărilor sale de arme către Rusia, potrivit agenţiei de presă Ukrinform, citată de Xinhua.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4002 secunde