Rusia a dejucat un atentat asupra primului tren de mare viteză rusesc

394
Serviciile de securitate ruse au prevenit producerea unui atentat al rebelilor islamiști asupra Sapsan, primul tren de mare viteză rusesc, care asigură legătura între Moscova și Sankt Petersburg, relatează Mediafax.

Mai mulți locuitori din Caucazul de Nord au fost arestați după ce au fabricat o bombă pe bază de îngrășăminte chimice și "nu mai aveau decât să stabilească ora producerii atentatului și să-l comită".

Comandantul Serviciului Fe-deral de Securitate, Aleksandr Bortnikov, declarase la 18 iulie, în timpul unei întâlniri cu președintele rus, Dmitri Medvedev, că FSB a dejucat un atentat important asupra infrastructurii de transport din regiunea Moscova, pregătit de patru locuitori din Caucazul de Nord. Toți suspecții au fost arestați și au făcut mărturisiri, adăugase Bornikov.

Un atentat cu bombă comis în noiembrie 2009 asupra unui tren care asigura legătura între Moscova și Sankt Petersburg s-a soldat cu 28 de morți și 95 de răniți, fiind revendicat de rebeliunea islamistă din Caucaz.

Insurgenții au revendicat și atentatul sinucigaș din 24 ianuarie de la aeroportul Domo-dedovo din Moscova, soldat cu 37 de morți, și cele de la metroul din Moscova, comise în martie 2010 și soldate cu moartea a 40 de persoane. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4403 secunde