RUSIA A ÎNCEPUT RĂZBOIUL ÎN UCRAINA. "Fără panică, stați acasă dacă puteți!"

4580
RUSIA A ÎNCEPUT RĂZBOIUL ÎN UCRAINA.
Rusia a început războiul în Ucraina. Putin a anunțat în această dimineață o „operațiune militară”. Focuri de armă și explozii sunt la Kiev și în mai multe orașe ca Harkiv, Dnipro, Mariupol și Odesa.

Într-un discurs susținut joi dimineață la televiziunea națională, Vladimir Putin a anunțat acțiuni militare în regiunea separatistă Donbas, îndemnând forțele ucrainene să depună armele și să plece acasă.
Președintele rus a avertizat că toată responsabilitatea pentru orice potențială vărsare de sânge va reveni conștiinței guvernului ucrainean și a spus că este încrezător că militarii ruși își vor îndeplini datoria.

Scopul operațiunii militare ofensive rusești este distrugerea statului ucrainean, confiscarea prin forță a teritoriului ucrainean și stabilirea controlului ocupațional, transmite Ministerul de Externe al Ucrainei.

13 rachete GRAD au lovit Ucraina între 4:35 și 5:50. Printre ținte: aeroportul Kramatorsk, orașul Dnipro, mai multe baze aeriene și militare. Doar câteva dintre ținte. Informațiile sunt transmise de armata ucraineană. 
„Astăzi, preşedintele Putin a anunţat o operaţiune militară specială în Donbas. Rusia a lansat atacuri asupra infrastructurii noastre militare şi asupra punctelor de frontieră. Au fost auzite explozii în mai multe oraşe din Ucraina. Impunem legea marţială pe întregul teritoriu al Ucrainei. Acum un minut, am avut o conversaţie cu preşedintele Biden. Statele Unite au început deja să mobilizeze susţinere internaţională. Astăzi fiecare dintre voi ar trebui să-și păstreze calmul. Stați acasă dacă puteți. Noi lucram. Armata lucrează. Întregul sector al apărării și securității funcționează. Fără panică. Suntem puternici. Suntem pregătiți pentru tot. Vom câștiga pentru că suntem Ucraina”, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit CNN News.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6137 secunde