Rusia a lansat un atac cu 60 de rachete asupra Ucrainei, anunţă Kievul

143
Rusia a lansat un atac cu 60 de rachete asupra Ucrainei, anunţă Kievul - rusiaatac-1671215842.jpg

Articole de la același autor

Sirenele antiaeriene au sunat vineri în toate regiunile Ucrainei după ce forţele militare ruse au lansat un atac cu cel puţin 60 de rachete asupra mai multor oraşe ucrainene, au informat surse oficiale de la Kiev, citate de EFE.

Publicaţia locală Ukrainska Pravda a relatat totodată că au putut fi auzite explozii în Kiev şi Harkov, al doilea oraş ca mărime al ţării, însă nu a precizat dacă s-au înregistrat victime sau pagube materiale.

Atacul din Kiev a fost confirmat de primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, care a anunţat că oraşul a fost atacat vineri cu rachete în mai multe puncte de pe malul stâng al fluviului Nipru, care străbate Kievul.

„Rusia a lovit malul stâng al capitalei, în mai multe locuri, la primele ore ale dimineţii de vineri”, a scris Kliciko pe canalul său de Telegram. „Echipele de salvare au fost trimise la locurile afectate”, a adăugat el, dar nu a făcut referire la pierderi de vieţi omeneşti sau la pagube materiale în urma acestor atacuri.

„Nu părăsiţi adăposturile! Atacul împotriva capitalei este încă în desfăşurare”, a mai scris Kliciko, citat de AFP. Omologii săi din Harkov (nord-est) şi Poltava (centru-est) au anunţat la rândul lor că oraşele lor au rămas fără electricitate după bombardamentele matinale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1713 secunde