Rusia acuză rezistența poloneză de antisemitism: arhive postate online

182
Rusia acuză rezistența poloneză de antisemitism: arhive postate online - ddd-1579264836.jpg

Articole recomandate

Ministerul rus al Apărării a acuzat vineri rezistența poloneză față de naziști că a executat evrei și ucraineni în capitala Poloniei. Cu ocazia aniversării a 75 de ani de la intrarea Armatei Roșii în Varșovia, pe un website dedicat "eliberării" Varșoviei "în flăcări" (n.r.), warsaw75.mil.ru, ministerul a postat arhive declasificate din acea epocă.

"Aceste documente atestă faptul că unitățile Armatei Krajowa au anihilat ucrainenii și evreii din oraș și că au luat ostatici ofițeri sovietici care au scăpat de detenția germanilor", explică ministerul rus într-un comunicat, citat de France Presse. Armia Krajowa (Armata Națională, AK) a fost principala organizație de rezistență împotriva ocupantului nazist și răspundea guvernului polonez aflat în exil la Londra.

Antisemitismul în cadrul rezistenței poloneze este o temă sensibilă în Polonia, notează AFP. Justiția poloneză a condamnat astfel la sfârșitul anului 2018 canalul german ZDF să plătească daune și să publice scuze după difuzarea unui documentar ce acuză o parte din AK de antisemitism.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2649 secunde