Rusia acuză Ucraina de masacrul de la Bucha, pentru întreruperea negocierilor de pace

89
Rusia acuză Ucraina de masacrul de la Bucha, pentru întreruperea negocierilor de pace - fondrusiaacuza-1649080633.jpg

Articole de la același autor

„Întreruperea negocierilor de pace este scopul crimei regimului de la Kiev din satul ucrainean Bucha”, a declarat duminică purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată luni de agenţia oficială de presă TASS.

Ea a amintit că, în legătură cu acest „incident”, Federaţia Rusă a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Zaharova a numit uciderea civililor în orăşelul ucrainean Bucha - atribuită de autorităţile ucrainene militarilor ruşi care s-au retras din regiunea Kievului şi condamnată la unison de comunitatea internaţională - „o provocare a armatei şi radicalilor ucraineni”.

„Declaraţiile Occidentului despre situaţia din satul ucrainean Bucha şi viteza cu care au fost distribuite nu lasă nicio îndoială cine a comandat această poveste”, a mai susţinut Zaharova duminică seară la canalul de televiziune Rossia-1. Înregistrarea video a fost postată pe canalul ei de Telegram.

Ea a remarcat totodată că declaraţiile politice ale Occidentului au fost făcute aproape imediat, înainte de o analiză detaliată a acestei situaţii.

„Există un punct ce trebuie luat în considerare: şefii de stat, şefii departamentelor de afaceri externe, persoane publice, foşti politicieni au făcut declaraţii bazate doar pe cadre video chiar la mai puţin de un minut. Şi câteva fotografii. Şi sunt gata să dea vina pentru toate”, a spus ea.

Duminică, Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că Forţele Armate ruse au părăsit complet satul Bucha din regiunea Kiev la 30 martie, iar dovezile crimelor au apărut abia în a patra zi, când angajaţii Serviciului de Securitate al Ucrainei au ajuns în oraş. Ministerul a mai subliniat că, la 31 martie, primarul oraşului Bucha, Anatoli Fedoruk, în mesajul său video, a confirmat că nu sunt soldaţi ruşi în Bucha, dar nici măcar nu a menţionat vreun localnic împuşcat pe stradă cu mâinile legate, adaugă TASS.

Rusia a solicitat duminică o reuniune a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite pentru a discuta luni despre ceea ce a numit o provocare a radicalilor ucraineni în oraşul Bucha, după ce Kievul a acuzat trupele ruse că au ucis civili acolo, aminteşte Reuters.

„În lumina provocării flagrante a radicalilor ucraineni din Bucha, Rusia a cerut convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU”, a scris pe Telegram adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski.

Ucraina a acuzat duminică Rusia de genocid, afirmând că a descoperit cadavrele a 410 civili în regiunea Kiev, recent eliberată de sub controlul forţelor ruse, în urma retragerii acestora.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6363 secunde