Rusia amenință cu un atac asupra sistemului american antirachetă

576
3
Rusia avertizează cu un atac preventiv asupra sistemului american antirachetă. Asta după ce negocierile cu Statele Unite au ajuns în impas. Moscova se simte amenințată de amplasarea dispozitivelor în România, Polonia și Turcia și cere clarificări din partea Washingtonului.
Rusia a găzduit o conferință internațională pe tema apă-rării, ocazie cu care a prezen-tat un rezumat al pericolelor pe care le ridică scutul an-tirachetă american la adresa securității sale. Ministrul Apărării a fost extrem de categoric.
Proiectul va fi discutat peste două săptămâni la reuniunea G8 din Statele Unite, la care va participa și Vladimir Putin. Statele Unite și NATO au insistat că sistemul anti-rachetă amplasat în România, Polonia și Turcia nu este îndreptat împotriva Rusiei, ci împotriva posibilelor ame-nințări venite din Orientul Mijlociu. Vorbele nu sunt suficiente pentru Moscova, care așteaptă și alte garanții. În lipsa lor, nu exclude un eventual atac asupra dispozitivelor din Europa de Est.
Oficialul rus nu a dat însă mai multe detalii despre aceste atacuri preventive. Sistemul de apărare american, ce cuprinde o bază și la Deveselu, în România, va fi dezvoltat în patru etape și va fi finalizat abia în 2020.

Comentează știrea

admirator
5 mai 2012
un atac

asupra unei aliante, va avea drept consecinta o riposta pe masura! A intregii aliante. Rusii supraliciteaza, pentru a-l apara pe Ahmadinejad si posibilitatea acestuia de a ataca -cu arme atomice- Israelul. Asta e miza reala. Probelma care se pune: rusii au capacitatea de a sustine un razboi cu NATO? Caci un atac al bazelor militarea americane/NATO, nu va ramine nepedepsit. (Deocamdata, nu exista nici un punct de comanda, RADAR sau racheta la Deveselu. Deci, ce vor ataca?) In viitor, punctele respective, vor avea trupe -terestre si aeriene- americane, care sa asigure paza obiectivelor impotriva unor atacuri (teroriste sau militare; punctuale -comando- sau largi -ofensive in zona-). Rusii chiar sunt pregatiti de razboi? Nu cred... Cacialma!

admirator
5 mai 2012
in fata acestei situatii,

nu exista decit 2 variante: 1. atac preventiv asupra Iranului, derulat de aviatiile Israel/SUA (greu de pus in practica pentru ca se vor opune si rusii si chinezii si rezutatele sunt discutabile -un singur atac are, de obicei, rezultate derizorii-) 2. constituirea bazei militare de la Deveselu, cu 6-12 rachete si cu fortele militare necesare apararii imediate (un grup de F15, citeva batalioane infanterie si tancuri). Alta solutie militara nu mai exista. Exista o solutie politica: Ahmadinejad indepartat, alegeri libere, regim democrat in Iran si deschiderea tuturor bazelor militare si industriale pentru inspectie internationala, care sa stopeze eforturile de inarmare nucleara si fabricarea de vectori purtatori (rachete). Dar nici asta nu e dorita -si acceptata- de rusi... In concluzie, factorii de decizie, au foarte putine variante de ales... Si astea sunt doar militare! Ne bucuram ca duracilor care ne-au furat Moldova, Herta, Bucovina, Bugeacu si tezaurul li s-a infundat! Ne alaturam -cu bucurie- aliantei Israel/NATO! Vor razboi? Il vor avea. Uita ca nu se mai zdrobsesc doar la sarmanii romani......... HAHAHAHAHA.................................................... Oricum, "unchiul Sam" stie ca rusii joiaca la cacialma!

cristi
5 mai 2012
Important

Daca stii sa copiezi si sa lipesti un anunt ,atunci poti castiga bani lucrand de acasa in internet.Tot ceea ce iti trebuie este sa ai un calculator si conexiune la internet.Nu iti trebuie decat 10 minute pe zi ca sa pui un anunt.Daca vreti sa aflati mai multe detalii puteti intra in contact prin email [email protected]. Se castiga bani in fiecare zi Sa aveti o zi buna!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Mai 2012
Stire din Actual : Putin revine la Kremlin
Pagina a fost generata in 0.3885 secunde