Rusia anunţă că a înregistrat un al doilea vaccin împotriva COVID-19

495
Rusia anunţă că a înregistrat un al doilea vaccin împotriva COVID-19 - 1-1602690081.jpg

Articole recomandate

Rusia a înregistrat un al doilea vaccin împotriva COVID-19, a anunţat miercuri preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul unei şedinţe a guvernului de la Moscova, relatează Reuters, EFE şi Interfax, potrivit Digi24.


Centrul de stat de cercetare pentru virusologie şi biotehnologie Vektor din Novosibirsk (Siberia) a înregistrat astăzi (miercuri) un al doilea vaccin împotriva coronavirusului: „EpiVacCorona”, după încheierea primelor etape ale testelor efectuate pe om luna trecută, a spus Putin, felicitând oamenii de ştiinţă implicaţi în dezvoltarea acestuia.


„Este necesar să creştem producţia primului şi celui de-al doilea vaccin”, a spus el în comentariile difuzate de televiziunea de stat.


La fel ca în cazul primului vaccin denumit „Sputnik V”, Rusia îşi va promova şi al doilea vaccin în străinătate, a spus preşedintele rus, pledând ca producţia acestora să fie concentrată în acele ţări în care acestea vor fi comercializate.


Totodată, Vladimir Putin a subliniat că vaccinurile ruseşti împotriva coronavirusului trebuie să satisfacă mai întâi de toate nevoile pieţei interne şi să ajungă la cât mai multe farmacii posibil.


„Din câte ştiu, în curs de apariţie este un al treilea vaccin al Centrului Ciumakov al Academiei de Ştiinţe din Rusia”, a indicat Putin, referindu-se la un preparat care va intra în cea de-a doua fază a testelor în 19 octombrie.


Guvernul rus a anunţat că 40.000 de voluntari vor participa la testele clinice ale celui de-al doilea vaccin rusesc, între care 150 de persoane de 'peste 60 de ani'.


„Apariţia celui de-al doilea vaccin creşe şansele de vaccinare în rândul populaţiei şi, prin urmare, ne aduce mai aproape de stabilizarea şi depăşirea problemei infecţiilor cu SARS-CoV-2”, a declarat vicepremierul Tatiana Golikova în aceeaşi şedinţă de guvern.


Ea a anunţat că primul lot din cel de-al doilea vaccin - 60.000 de doze - va fi produs „în curând”.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7008 secunde