Rusia anunță noi exerciții în Marea Neagră, cu efectuarea de tiruri cu rachete

179
Rusia anunță noi exerciții în Marea Neagră, cu efectuarea de tiruri cu rachete - rusia-1574199626.jpg

Articole recomandate

Rusia a început, ieri, o nouă serie de exerciții de anvergură în Marea Neagră, la care participă cel puțin zece nave de război, precum și aviația staționată în Crimeea, potrivit agențiilor de presă TASS și RIA Novosti, consultate de Agerpres. 


"Peste zece nave ale Flotei Rusiei din Marea Neagră au ieșit, astăzi (n.r. - ieri dimineață), de la bazele lor din Sevastopol și Novorossiisk, pentru a efectua exerciții comune care implică tiruri de rachete și artilerie", se menționează într-un comunicat al serviciului de presă al Flotei ruse din Marea Neagră. 


La aceste exerciții participă fregata "Amiral Essen", nava de mici dimensiuni purtătoare de rachete "Vășnii Volociok", nava mare de desant "Azov", remorcherele "Turbinist" și "Kovroveț", precum și nave auxiliare. 


În cursul actualelor aplicații, sunt simulate exerciții de luptă navală, de căutare și distrugere a unor submarine aparținând unui inamic convențional, de detectare și lovire a unor puncte de comandă amplasate pe coastă, precum și de respingere a unui atac aerian din partea unui adversar imaginar. 


XXX 
Președintele francez Emmanuel Macron a salutat, luni, returnarea de către Rusia a trei nave militare ucrainene, gest care contribuie la întărirea încrederii între Moscova și Kiev, odată cu apropierea summitului asupra Ucrainei ce se va desfășura, în data de 9 decembrie, la Paris, a anunțat Președinția franceză, informează AFP. 


Șeful statului francez a făcut acest comentariu în timpul unei convorbiri telefonice cu omologul său rus Vladimir Putin, discuție care a avut loc luni, vizând pregătirile pentru acest summit la care vor participa, de asemenea, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cancelarul federal german Angela Merkel. 


Moscova a predat, luni, Ucrainei cele trei nave de război pe care le capturase anul trecut, în urma unui incident naval în Marea Neagră, a anunțat Ministerul de Externe rus. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4759 secunde