Rusia, apel la o acţiune colectivă asupra conflictului israeliano-palestinian

188
Rusia, apel la o acţiune colectivă asupra conflictului israeliano-palestinian - 1-1699346321.jpg

Articole de la același autor

Rusia a făcut apel la o acţiune colectivă asupra conflictului israeliano-palestinian, de exemplu prin organizarea unei conferinţe internaţionale, denunţând astfel presupusa dorinţă a SUA de a monopoliza medierea, relatează agenţia AFP.

Israelul lansează în continuare bombardamente asupra Fâşiei Gaza, ca represalii la atacul sângeros din 7 octombrie asupra teritoriului israelian lansat de mişcarea islamistă Hamas.

„În faţa unei escaladări fără precedent a violenţei în zona conflictului israeliano-palestinian, există numeroase apeluri la o acţiune colectivă pentru a dezamorsa situaţia din Orientul Mijlociu, inclusiv organizarea unei conferinţe internaţionale”, a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

„Moscova sprijină activ această abordare, ţara a apărat întotdeauna nevoia unei strategii multilaterale. După cum demonstrează istoria, încercările de a monopoliza funcţiile de mediere nu au condus la rezolvarea conflictelor, ci la exacerbarea acestora”, se arată în comunicat.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că războiul dintre Israel şi Hamas a demonstrat eşecul politicii Statelor Unite în Orientul Mijlociu, pe care le-a acuzat că au monopolizat soluţionarea conflictului fără a fi preocupate de găsirea unor compromisuri acceptabile pentru ambele părţi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.437 secunde