Rusia, avertisment la ONU împotriva unei "băi de sânge" în Kosovo

426
Rusia, avertisment la ONU împotriva unei
Rusia a avertizat Kosovo împotriva oricărei tentative de preluare a controlului asupra punctelor de frontieră aflate în litigiu cu Serbia, această situație putând să conducă la o nouă "baie de sânge" în acest teritoriu disputat.
Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, s-a alăturat apelurilor la calm adresate Kosovo înaintea unei reuniuni a Consiliului de Securitate, cerută de Rusia.
"Este o situație foarte periculoasă", a subliniat ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin. "Există un pericol real de conflict și baie de sânge, deoarece prezența internațională prevede, po-trivit informațiilor noastre, împreună cu autoritățile de la Priștina, să desfășoare o operațiune de preluare a controlului prin forță asupra nordului Kosovo, ceea ce este un lucru foarte urât", a adăugat el în fața presei.
Premierul kosovar Hashim Thaci a prezentat, săptămâna aceasta, detaliile unui plan pentru restabilirea controlului asupra a două puncte de frontieră aflate în litigiu cu Serbia, care au fost la originea unei crize la sfârșitul lui iulie, acuzând Belgradul că pregătește noi violențe.
Guvernul de la Belgrad, care nu a recunoscut niciodată declarația de independență a Kosovo în 2008, a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate, cerere susținută de Rusia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2061 secunde