Rusia cere Republicii Moldova să discute cu Tiraspolul și se oferă să ajute în calitate de mediator

108
Rusia cere Republicii Moldova să discute cu Tiraspolul și se oferă să ajute în calitate de mediator - rusiamoldova-1640706567.jpg
Ministerul rus de Externe cere conducerii Republicii Moldova să adopte o abordare constructivă și să răspundă pozitiv unei inițiative a Tiraspolului, care a propus de curând reluarea negocierilor în format „5 plus 2” pentru rezolvarea unor probleme care s-au acumulat în relația dintre Chișinău și teritoriul separatist transnistrean.

„Federația Rusă, în calitate de mediator și garant în procesul de reglementare transnistreană, este pregătită să acorde asistență în acest sens”, a declarat într-un briefing de presă purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Transnistria, teritoriu al Republicii Moldova, este controlat de facto de Rusia, care are staționați soldați în acest teritoriu.

Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski i-a transmis la 24 decembrie o scrisoare preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, în care îi propune să discute cât mai curând posibil despre „întreaga gamă de probleme acumulate” între Chișinău și Tiraspol. În luna decembrie, în Transnistria au avut loc așa-numite alegeri rezidențiale, nerecunoscute de Chișinău și de comunitatea internațională.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4532 secunde