Rusia cere Ucrainei 11,4 miliarde de dolari pentru reducerile de preț la gaze

95
Rusia cere Ucrainei 11,4 miliarde de dolari pentru reducerile de preț la gaze - alexeymillergazprom-1396691432.jpg

Articole recomandate

Președintele companiei ruse Gazprom, Aleksei Miller, a declarat sâmbătă că Ucraina are de rambursat suma de 11,4 miliarde de dolari, echivalentul reducerii de preț la gazele naturale livrate în ultimii patru ani, relatează AFP, potrivit Realitatea.net.
Această reducere era prevăzută prin Acordul de la Harkov semnat în aprilie 2010, care prelungea până în 2017 utilizarea de către Flota rusă a Mării Negre a bazei de la Sevastopol, în Crimeea.

Având în vedere că acest acord a fost anulat săptămâna aceasta, Ucraina trebuie să ramburseze sumele respective, a declarat Miller într-un interviu pentru televiziuni ruse de stat.

"Rusia plătea pentru menținerea Flotei sale în Ucraina (...), pentru ca acordul să fie prelungit, deci putem spune că Rusia plătea în avans. Aceste 11,4 miliarde (de dolari) sunt, deci, o datorie pe care Ucraina a contractat-o față de Rusia", a spus el.

Rusia a anunțat săptămâna aceasta anularea acordului de la Harkov, apreciind că acesta este nul deoarece Crimeea face, în prezent, parte din Rusia.

Ucraina este nevoită să plătească, în prezent, un tarif de 485 de dolari pentru 1.000 de metri cubi de gaze naturale, iar Gazprom a anunțat că cere să-i fie plătită imediat suma de 2,2 miliarde de dolari corespunzând livrărilor recente.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.5517 secunde