Rusia construiește un pod către Crimeea în valoare de trei miliarde de dolari

327
Rusia construiește un pod către Crimeea în valoare de trei miliarde de dolari - crimeea2-1395248640.jpg

Articole recomandate

Rusia va construi un pod între teritoriul său și Peninsula Crimeea, a anunțat astăzi președintele Vladimir Putin, Guvernul estimând valoarea proiectului la suma de trei miliarde de dolari, potrivit Mediafax.ro.
"Ne trebuie un pod pentru automobile și trenuri", a subliniat Putin într-o ședință a Consiliului de Miniștri, potrivit agenției Interfax.
Traversarea Strâmtorii Kerci, care atinge 4,5 kilometri în cel mai îngust punct, în estul Crimeei, al brațului de mare care leagă mările Azov și Neagră, este singura modalitate de a ajunge pe peninsulă de pe teritoriul rusesc, fără a trece prin Ucraina.
Legătura este asigurată în prezent de un bac. Trenurile continuă să circule pe teritoriul ucrainean, a anunțat ministrul Transporturilor Maxim Sokolov.
El a anunțat că un tunel este, de asemenea, în studiu.
Potrivit ministerului, citat de Intefax, proiectului îi este alocat un buget global în valoare de trei miliarde de dolari (2,16 miliarde de euro). Sursa nu a precizat ce infrastructuri include acest buget.
Un oficial local a declarat la începutul lunii că podul este proiectat la o lungime de 7,5 kilometri. Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret prin care încredințeză gestionarea unui grup public, BTP. Valoare evocată atunci era de 24 de miliarde de ruble (470 de milioane de euro).
Crimeea, un teritoriu cu populație majoritar rusofonă, în sudul Ucrainei, și-a proclamat independența în urma schimbării puterii de la Kiev și s-a pronunțat cu aproape 97% din voturile exprimate pentru alipirea la Rusia, într-un referendum, duminică, denunțat de Kiev și Occident.
Curtea Constituțională rusă a validat miercuri, în unanimitate, tratatul privind integrarea Crimeei în Federația Rusă, semnat marți de către Putin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6283 secunde