Rusia, dispusă să discute orice propunere privind scutul antirachetă din Europa

323
Rusia, dispusă să discute orice propunere privind scutul antirachetă din Europa - 052e28bad9366ed705424c44fc7ee9d5.jpg

Articole recomandate

Rusia este dispusă să discute toate propunerile privind scutul antirachetă din Europa, a declarat șeful Statului Major rus, generalul Nikolai Makarov, după reuniunea consiliului NATO - Rusia, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.
"Suntem dispuși să primim și să discutăm orice propuneri posibile, care iau în considerare îngrijorările Rusiei privind schimbarea echilibrului strategic", a declarat Makarov.
Rusia și NATO au convenit să coopereze în așa-numitul scut european antirachetă, în cadrul summitului NATO - Rusia care s-a ținut la Lisabona, din noiembrie anul trecut. Alianța Nord-Atlantică insistă că ar trebui să existe două sisteme independente care să facă schimb de informații, în timp ce Rusia vrea un sistem comun cu o interoperabilitate integrală.
Makarov a declarat că a reiterat propunerea Rusiei de a furniza un scut antirachetă pentru Europa de Est, mările Neagră, Barents și Baltică.
Luarea de poziție a Rusiei vine după ce România a anunțat, marți, încheierea unui acord cu Statele Unite pentru amplasarea, pe teritoriul românesc, a unor elemente de interceptare ale scutului antirachetă.
Moscova consideră amplasarea elementelor scutului antirachetă în apropierea frontierelor ruse ca o amenințare pentru securitatea sa națională.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4968 secunde