Rusia, îngrijorată de contactele dintre Zagreb și Kiev pe tema situației din estul Ucrainei

218
Rusia, îngrijorată de contactele  dintre Zagreb și Kiev pe tema  situației din estul Ucrainei - rusia-1504437554.jpg

Articole recomandate

Rusia este îngrijorată de contactele dintre oficialități de la Zagreb și Kiev pe tema "returnării teritoriilor necontrolate" din estul Ucrainei, fapt ce contravine acordurilor de pace de la Minsk, relatează presa rusă, citând o declarație a MAE de la Moscova.

La sfârșitul lui august, mai multe oficialități croate - printre care fostul ministru al Justiției, Vesna Skare-Ozbolt, fostul ministru adjunct de Interne Josko Moric și fostul președinte al comisiei guvernamentale pentru refugiați și persoane strămutate, Lovro Pejkoic - au participat la mai multe întâlniri cu oficialități ucrainene la Kiev, a relatat agenția rusă TASS.

Potrivit informațiilor din presă, la reuniuni au fost discutate chestiuni precum "returnarea teritoriilor necontrolate pe baza experienței Croației din anii 1990", a menționat MAE rus. Aceasta a fost o "experiență negativă", dat fiind că operațiunile Zagrebului din 1995 s-au concretizat prin 250.000 de refugiați sârbi și numeroase decese, a adăugat MAE rus, făcând referire la Operațiunea Furtuna (n.r. - lansată la 4 august 1995, soldată cu dispariția efemerei Republici Sârbe Krajina, autoproclamată de secesioniștii sârbi pe circa o treime din teritoriul croat, Operațiunea Furtuna a pus capăt războiului din Croația). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1929 secunde