Rusia interzice anumite importuri de produse lactate din Lituania

80

Articole recomandate

Rusia a anunțat, sâmbătă, că, începând de astăzi, interzice anumite importuri de produse lactate din Lituania, țară care în prezent asigură președinția UE și care a încurajat anumite state din fosta URSS, precum Republica Moldova și Ucraina, să se apropie de Uniunea Europeană. 

"Este foarte probabil ca, de luni, 7 octombrie, Rusia să înceapă limitarea intrării anumitor produse lactate din Lituania", a anunțat șeful serviciilor ruse de sănătate publică, Ghennadi Onișcenko, citat de Interfax.

Lituania atrăgea atenția la mijlocul lunii septembrie asupra noilor controale vamale impuse de Moscova la frontiera cu țările din Europa de Est care încearcă să se apropie de UE. În timp ce Ucraina dorește să încheie un acord de asociere și liber schimb cu UE, cu ocazia summitului din noiembrie de la Vilnius, Rusia a impus în această vară controale vamale întărite asupra mărfurilor ucrainene. Controalele au fost extinse acum trei săptămâni și la Lituania.

Țara baltică a avertizat, în urmă cu trei zile, Rusia în legătură cu o deteriorare a relațiilor cu UE dacă aceste controale vamale suplimentare persistă, subliniind că ea ar putea să riposteze blocând accesul în enclava rusă Kaliningrad, situată între Lituania și Polonia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0552 secunde