Rusia interzice mai multe organizaţii străine. „O ameninţare pentru securitate”

96
Rusia interzice mai multe organizaţii străine. „O ameninţare pentru securitate” - rusia-1657898397.jpg

Articole recomandate

Parchetul General din Rusia a declarat, vineri, drept „indezirabile” activităţile în ţară a patru organizaţii străine Bellingcat Ltd., Stitching Bellingcat, The Insider şi Institutul CEELI pentru promovarea statului de drept, relatează agenţia EFE, consultată de Agerpres.
 

Măsura presupune interzicerea tuturor tipurilor de activităţi ale acestor organizaţii, dintre care două, Stitching Bellingcat (din Ţările de Jos) şi grupul media The Insider (înregistrat în Letonia) fuseseră deja declarate „agenţi străini”.

Parchetul General rus indică într-un comunicat că activitatea organizaţiilor enumerate „constituie o ameninţare pentru ordinea constituţională şi securitatea Federaţiei Ruse”.
 

Acesta a adăugat că decizia a fost comunicată Ministerului Justiţiei de a include aceste entităţi în registrul organizaţiilor neguvernamentale străine şi internaţionale nedorite de pe teritoriul ţării.

Includerea acestora pe lista organizaţiilor „indezirabile” înseamnă că li se interzice să opereze în Rusia, iar cooperarea cu acestea devine ilegală pentru organizaţiile şi cetăţenii ruşi, indică parchetul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.133 secunde