Rusia își închide frontierele pentru a preveni agravarea epidemiei

212
Rusia își închide frontierele pentru a preveni agravarea epidemiei - rusia1-1585478805.jpg

Articole recomandate

Rusia își va închide granițele începând cu data de 30 martie, măsură menită să prevină intrarea în țară a unor noi persoane infectate cu coronavirus și să se limiteze astfel amploarea epidemiei, informează AFP.

Potrivit unui decret guvernamental publicat sâmbătă, măsura se va aplica la toate frontierele terestre și maritime, traficul aerian fiind deja sistat.

Restricția nu privește transporturile de mărfuri. Diplomații sunt exceptați, la fel și cetățenii ruși care trebuie să părăsească țara în urma decesului unei rude apropiate în străinătate. O excepție este prevăzută și pentru locuitorii regiunilor separatiste ucrainene Donețk și Lugansk care au cetățenie rusă.

Accesul cetățenilor străini în Rusia, cu excepția rezidenților permanenți, fusese deja interzis de la jumătatea lunii martie.

Acest decret a fost adoptat "pentru a se preveni intrarea pe teritoriul rus a unor noi persoane infectate cu coronavirus", se precizează în anunțul guvernului rus.

Rusia are confirmate 1.264 cazuri de Covid-19, cifră relativ mică dacă ne raportăm la populația sa de 144 de milioane de locuitori. Însă numărul cazurilor de infectare cu coronavirus confirmate a crescut semnificativ în ultimele zile și în plus acesta ar putea fi mult sub cel real.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7451 secunde