Rusia îşi intensifică atacurile împotriva obiectivelor civile din Ucraina

71
Rusia îşi intensifică atacurile împotriva obiectivelor civile din Ucraina - rusiaatacuri-1647613520.jpg
Armata rusă îşi intensifică atacurile împotriva obiectivelor civile din Ucraina, avertizează reprezentanţii Departamentului Apărării din SUA. „Vedem o creştere a loviturilor asupra infrastructurii civile, asupra ţintelor civile”, a afirmat o înaltă oficialitate americană de la Pentagon.

În acelaşi timp, moralul trupelor ruse din unele zone ale frontului este tot mai scăzut, notează DPA. Forţele ruse iau în considerare aducerea de întăriri şi provizii în Ucraina. Deocamdată nu este clar dacă acest lucru se va întâmpla, dar existenţa acestei probleme este un semn al îngrijorării existente în tabăra rusă.

„Aşadar, după trei săptămâni (de la începerea invadării Ucrainei), ei încă sunt capabili să-şi menţină forţa în teren, dar nu fără dificultăţi. După trei săptămâni, îi vedem că încep să se gândească la reaprovizionare din alte părţi, inclusiv la sprijin pentru personalul militar. Şi ştiţi, după ce au trecut două săptămâni, am văzut cum fac apel la luptători străini, ceea ce a fost de asemenea o evoluţie interesantă”, a afirmat reprezentantul Pentagonului. În zona oraşului Odesa, port din sud-vestul Ucrainei, s-a observat activitate navală rusă, dar nu există niciun semn iminent al unui atac dinspre mare, a adăugat el.

„Nu suntem siguri ce intenţionează să facă, ce se pregătesc să facă”, a mai spus demnitarul american, potrivit Agerpres, care citează DPA.Pagina a fost generata in 0.4871 secunde