Rusia își va construi o apărare eficientă în fața amenințării balistice a NATO

455
2
Rusia își va construi o apărare eficientă în fața amenințării balistice a NATO - rtr28024-1328437088.jpg
Rusia va construi un sistem aerospațial de apărare eficient pentru a contra amenințările balistice ale NATO, a asigurat ieri vicepremierul rus Dmitri Rogozin, citat de RIA Novosti.

Rogozin, numit recent în funcția de vicepremier pentru a superviza industria apărării din Federația Rusă, a scris pe contul său de Twitter că, la Munchen, conferința internațională consacrată securității nu a reușit să ajungă la un compromis cu privire la crearea unui sistem european de apărare antirachetă.

NATO va continua să 'dezvolte un sistem de apărare antirachetă pentru că simțim o responsabilitate puternică față de protejarea eficientă a populațiilor noastre în fața amenințării rachetelor', a explicat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice Anders Fogh Rasmussen, citat de Rogozin.

'Ei bine, în ceea ce ne privește, și noi simțim o responsabilitate de a ne apăra poporul de amenințarea rachetelor voastre și ne vom crea o apărare aerospațială eficientă', a scris Rogozin, care a fost ambasadorul Rusiei pe lângă NATO înainte de a deveni vicepremier, pe contul său de pe rețeaua de socializare.

Rusia și NATO au căzut de acord să coopereze asupra unui așa-numit scut antirachetă european în timpul Consiliului NATO-Rusia desfășurat la Lisabona în 2010. Cu toate acestea, NATO insistă ca cele două sisteme să fie independente și să schimbe informații, în timp ce Rusia este adepta unui sistem comun cu interoperabilitate deplină, notează RIA Novosti.

Comentează știrea

admirator
6 februarie 2012
iar astia cu scutul lor?

Este o simpla manevra electorala. Dar Putin nu este agreat, in ciuda "pericolului natiunii" datorat unor rachete ce trebuie sa intercepteze rachetele Iraniene(?!!!) Mai terminati, draci cu timpeniile ca deveniti ridicoli. Puteti cheltui cit vreti pe arme inutile! Ati mai cheltuit si ati ajuns risul lumii. Faliti pe banii vostri! Si... Atentie! Gazele din Marea Neagra (de care se stia mai demultisor; de cind tot va agitati voi cu privire la Romania... 2008?) va vor detrona din pozitia de distribuitor unic de gaze in UE.Iar noi avem si infrastructura necesara (conducte, depozite etc.) Asa ca, revedeti prioritatile interne si internatioanle, daca nu vreti sa ajungeti de risul cur....cilor! Cind va rula si la Moscova "Adio arme!"?

Catalin
6 februarie 2012
Sa fim seriosi ...

NATO nu este dusmanul Rusiei , asa cum se induce ! Rusia trebuie sa colaboreze cu Europa si SUA , pentru expansiunea spatiala , altfel este condamnata la reintoarcerea in epoca Brejnev !

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2953 secunde