Rusia nu crede că promisiunile UE de a primi Ucraina în rândurile sale sunt reale

241
Rusia nu crede că promisiunile UE de a primi Ucraina în rândurile sale sunt reale - 1-1699600995.jpg
Rusia nu crede că promisiunile Uniunii Europene de a primi Ucraina în rândurile sale sunt reale, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţia Reuters.

„Este puţin probabil ca acestea să fie promisiuni reale”, a spus el, răspunzând la o întrebare a unui jurnalist rus, care a publicat fragmente din discuţie pe aplicaţia Telegram.

Comisia Europeană a recomandat, miercuri, ca Ucraina să fie invitată să înceapă discuţiile pentru aderare la bloc de îndată ce aceasta îndeplineşte condiţiile finale, deşi continuă să lupte pentru a respinge forţele ruse.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat decizia Comisiei. „Statul nostru trebuie să fie în UE. Ucrainenii o merită”, a spus el.

În iunie 2022, UE a acordat statutul de candidat Ucrainei, într-un gest extrem de simbolic la câteva luni după declanşarea ofensivei ruse, precum şi Republicii Moldova vecine.

Pentru a trece la următoarea etapă - deschiderea negocierilor de aderare - Comisia a definit şapte criterii de referinţă pentru Kiev. Acestea sunt condiţii care trebuie îndeplinite, în special în lupta împotriva corupţiei şi reformele judiciare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4102 secunde