Președintele Vladimir Putin:

"Rusia nu intenționează să pornească un război împotriva vreunei țări"

257

Articole recomandate

Rusia nu intenționează să pornească un război împotriva cuiva, dar dorește să descurajeze alte țări să se angajeze într-un conflict cu Moscova, a declarat președintele rus Vladimir Putin, transmite agenția Reuters, consultată de Agerpres. 


Vladimir Putin a făcut această afirmație în cea de-a șasea serie de comentarii ale șefului statului rus pe care TASS a început să le difuzeze începând cu 20 februarie. 


Publicarea remarcilor președintelui rus survine pe fondul sporirii tensiunilor în regiunea Idlib, din nord-vestul Siriei, unde Rusia sprijină forțele guvernamentale siriene. 


Kremlinul a anunțat, vineri, o întâlnire între președinții rus și turc, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, pentru sfârșitul acestei săptămâni, iar presa turcă a semnalat joi, 5 martie, ca posibilă dată pentru această reuniune. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat și el că întâlnirea ar putea avea loc pe 5 sau 6 martie. Discuțiile nu vor fi ușoare, dar ambii lideri și-au confirmat dorința de a soluționa situația din Idlib, unde Rusia și Turcia sprijină fiecare părți adverse, a spus Peskov. 
Conflictul a escaladat după ce 33 de soldați turci au fost uciși de armata siriană în provincia Idlib (nord-vestul Siriei), unde Ankara susține grupări rebele ce luptă împotriva trupelor președintelui Bashar al-Assad. 


Armata turcă a lansat în Idlib o ofensivă militară denumită operațiunea "Scutul Primăverii" și au loc confruntări directe între trupele turce și cele siriene. Două avioane de luptă siriene SU-24 au fost doborâte, duminică, de aviația turcă, în timp ce Damascul susține că Siria la rândul ei a doborât trei drone turcești. Duminică după-amiază, armata turcă a bombardat și a scos din uz aeroportul militar de la Nayrab, în provincia siriană Alep. 


XXX 
Miniștrii de Externe rus și turc, Serghei Lavrov și Mevlut Cavusoglu, au avut, duminică, o convorbire telefonică în cadrul căreia au pus la punct detaliile unei întâlniri pe care președinții Vladimir Putin și Recep Erdogan o vor avea, săptămâna aceasta, la Moscova. Cei doi miniștri s-au pronunțat în favoarea unor măsuri care să creeze o "atmosferă favorabilă" obținerii unor rezultate pozitive, potrivit unui comunicat al MAE rus. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5327 secunde