Rusia reînvie "shop-urile" sovietice. Se deschid magazine cu plată în valută

69
Rusia reînvie

Articole de la același autor

Rusia va deschide magazine fără taxe vamale, cu bunuri importate din Occident, pe care să le vândă diplomaților străini pe valută străină, relatează The Guardian. Seamănă cu magazinele sovietice cunscute ca „beriozka” (similare cu „shop-urile” din România comunistă) care simbolizau privilegiul oficial în perioada URSS.


Magazinele, care s-ar putea deschide în această toamnă, vor vinde mărfuri de import care ar putea fi greu de găsit în magazinele rusești obișnuite, deoarece brandurile străine părăsesc țara din cauza războiului din Ucraina.

Dar pentru a face cumpărături din aceste magazine, clienții trebuie să arate un document oficial care să ateste că sunt diplomați străini, angajați ai unei organizații internaționale sau membri ai familiilor acestora. Plățile vor fi făcute în dolari și euro, la fel cum magazinele beriozka erau un magnet pentru valută străină.


„Este de-a dreptul URSS!” a scris Serghei Smirnov, redactorul-șef al publicației ruse Mediazona, care a relatat despre viitoarele magazine, anunțate în jurnalul parlamentar oficial al Rusiei.

Produsele occidentale au devenit deja mai greu de găsit în multe magazine din Rusia. Cumpărătorii au stat la coadă în magazinele deținute de mărci importante precum H&M, care și-a scos stocurile la reduceri pentru că se va retrage din Rusia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3651 secunde