Rusia spune că nu va mai tăia furnizarea de gaze pentru alte țări europene

256
Rusia spune că nu va mai tăia furnizarea de gaze pentru alte țări europene - rusiagaze-1654885366.jpg
Rusia a anunţat joi că nu se aşteaptă ca Gazprom să reducă livrările de gaze către alţi clienţi europeni şi a precizat că schema prin care cumpărătorii plătesc în ruble pentru gaze funcţionează aşa cum era planificat.

Gazprom a întrerupt de la 1 iunie livrările de gaze naturale către Orsted (Danemarca) şi Shell Energy, care furnizează o parte din gaze Germaniei, deoarece nu au plătit în ruble pentru gazele livrate în aprilie, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Gazprom Export a cerut clienţilor europeni să plătească în ruble pentru livrările de gaze ruseşti, ca urmare a sancţiunilor impuse Moscovei pentru invadarea Ucrainei.

Deja, Gazprom a oprit livrările de gaze naturale în Polonia, Bulgaria, Finlanda şi Ţările de Jos, în absenţa plăţilor în ruble de la cele patru ţări.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că oricine urma să fie tăiat de la livrări nu mai primeşte acum gaze ruseşti.

„Sistemul funcţionează şi cei care primesc gaz lucrează conform noului sistem”, a spus jurnaliştilor Peskov.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3392 secunde