Rusia transmite SUA să nu se implice în succesiunea la tron în Arabia Saudită

295
Rusia transmite SUA să nu se implice în succesiunea la tron în Arabia Saudită - mohammedbinsalman-1545844864.jpg

Articole recomandate

Administrația Vladimir Putin a avertizat Statele Unite să evite orice efort de influențare a succesiunii la tron în Arabia Saudită, exprimând susținere pentru controversatul prinț moștenitor Mohammed bin Salman, suspectat de implicare în asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi, relatează hotnews.ro. 


Mihail Bogdanov, adjunct al ministrului rus de Externe și emisar în Orientul Mijlociu al președintelui rus, Vladimir Putin, a afirmat că prințul Mohammed bin Salman are tot dreptul de a-i succeda regelui Salman bin Abdulaziz, în vârstă de 82 de ani. 


"Sigur că ne opunem ingerințelor. Poporul saudit și conducerea trebuie să decidă asupra acestor chestiuni. Regele a luat o decizie și nu îmi pot imagina pe ce temei cineva din America se poate amesteca într-o astfel de problemă și poate stabili cine ar trebui să conducă Arabia Saudită acum sau în viitor. Este o problemă internă a Arabiei Saudite", a declarat Mihail Bogdanov, potrivit agenției de presă Bloomberg. 


Lideri ai Congresului SUA i-au atribuit prințului moștenitor Mohammed bin Salman asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi în Consulatul saudit din orașul turc Istanbul, argumentând că Agenția Centrală de Informații (CIA) a ajuns la aceeași concluzie. 


Rusia a construit relații foarte bune cu Arabia Saudită de când regele Salman l-a numit pe prințul Mohammed bin Salman moștenitor al tronului. Președintele rus, Vladimir Putin, a fost foarte încântat să îl întâlnească pe prințul Mohammed bin Salman la summitul Grupului națiunilor dezvoltate și emergente G20, desfășurat recent în Buenos Aires (Argentina).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 22 Decembrie 2018
Stire din Actual : DOLIU ÎN LUMEA UNIVERSITARĂ!
Pagina a fost generata in 0.6764 secunde