Rusia trimite al 35-lea convoi umanitar în estul Ucrainei

104
Rusia trimite al 35-lea convoi umanitar în estul Ucrainei - rusia-1439550176.jpg

Articole recomandate

Rusia trimite al 35-lea convoi umanitar de la mijlocul lunii august a anului trecut, în estul Ucrainei, care constă în peste 100 de camioane ce transportă aproape 1.000 de tone de alimente, medicamente, materiale de primă necesitate. Din august 2014, Rusia a trimis în estul Ucrainei peste 42.000 de tone de ajutor umanitar.

Camioanele au ajuns la granița cu Ucraina și urmează să se îndrepte spre regiunile separatiste proruse Donețk și Lugansk, din estul teritoriului ucrainean, potrivit Ministerului rus pentru Situații de Urgență, relatează agenția TASS, potrivit Agerpres.

Niciunul dintre convoaiele ruse nu a fost inspectat de partea ucraineană sau de Crucea Roșie, conform agenției de presă ucrainene Unian. De fiecare dată, Ucraina a atras atenția că, prin trimiterea acestor "convoaie umanitare", cu un conținut necunoscut și fără acordul și permisiunea autorităților de la Kiev, Rusia încalcă legislația ucraineană și pe cea internațională.

Surse din Consiliul ucrainean pentru Securitate și Apărare au semnalat că toate aceste "convoaie umanitare" trimise în teritoriile controlate de separatiștii proruși conțin în principal arme și muniții pentru aceștia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7631 secunde