Rusia trimite scafandri să evalueze daunele la podul peste strâmtoarea Kerci

102
Rusia trimite scafandri să evalueze daunele la podul peste strâmtoarea Kerci - rusiascafandri-1665317632.jpg

Articole de la același autor

Mai mulţi scafandri sunt trimişi de Rusia să evalueze daunele produse de explozia de sâmbătă la podul peste Strâmtoarea Kerci, a anunţat duminică vicepremierul rus Marat Husnullin, citat de Reuters. Misiunea urma să înceapă în zori, la ora locală 6 a.m. (03.00 GMT).

Podul care leagă peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, de teritoriul rus are un rol cheie în aprovizionarea forţelor ruse din sudul Ucrainei. Lung de 19 km, având şi o valoare simbolică, obiectivul a fost inaugurat cu fast de preşedintele rus Vladimir Putin în 2018.

Costul construcţiei a fost de circa 3,5 miliarde de dolari, iar Uniunea Asigurătorilor din Rusia a evaluat pagubele produse de explozia de sâmbătă la trei până la opt milioane de dolari (200-500 de milioane de ruble).

Putin a semnat sâmbătă un decret pentru întărirea securităţii podului şi a ordonat o anchetă privind explozia.

Ucrainenii, inclusiv la nivel oficial, şi-au exprimat satisfacţia pentru avarierea podului, dar nu au revendicat o eventuală acţiune de sabotaj, iar Moscova nu a făcut nicio acuzaţie.

„Situaţia poate fi gestionată, este neplăcută, dar nu fatală”, a apreciat guvernatorul rus al Crimeei, Serghei Aksionov. „Desigur, s-au declanşat emoţii şi există o dorinţă sănătoasă de răzbunare”, a adăugat el în faţa presei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7094 secunde