"Rusia va ataca Ucraina în următoarele zile, cu ținta Kiev. Va fi responsabilă de o catastrofă"

219

Articole de la același autor

Președintele Joe Biden i-a transmis un nou mesaj lui Vladimir Putin legat de invazia pregătită în Ucraina. "În ciuda eforturilor Rusiei de a ne divide, vă pot spune că nu a reușit, suntem uniți", a transmis liderul de la Casa Albă. Cu toate acestea, întrebat de jurnaliști, Biden a afirmat că este convins că Putin va ataca Ucraina.

Rusia încearcă să creeze o falsă justificare pentru a ataca Ucraina, invocă un fals genocid în Donbas.

"Credem că Rusia va ataca Ucraina în următoarele zile, cu ținta Kiev. Dacă își urmează planurile, va fi responsabilă de o catastrofă. Statele Unite, aliaţii şi partenerii noştri vor sprijini poporul ucrainean. SUA nu va trimite trupe în Ucraina, dar vom trimite arme defensive, ajutor umanitar și financiar și vom apăra fiecare centimetru din teritoriile statelor membre NATO învecinate.

Am vorbit în mod repetat despre planurile Rusiei nu pentru că am vrea să se întâmple așa ceva, ci ca să impiedicăm Rusia să pornească acest război catastrofal.

Occidentul este unit şi hotărât. Suntem gata să impunem sancțiuni dure Rusiei dacă se va produce invazia. Dar Rusia poate alege în continuare diplomația. Nu este prea târziu să dezescaladeze și să se întoarcă la masa negocierilor. Azi-noapte, Rusia a fost de acord ca secretarul de stat Antony Blinken și ministrul de externe Serghei Lavrov să se întâlnească pe 24 februarie în Europa.

Dar dacă Rusia alege acțiunea militară înainte de ziua aceasta, va fi clar că au trântit ușa diplomației. Și înseamnă că au ales un război. Și vor plăti un preț mare pentru asta, nu numai din cauza sancțiunilor pe care noi și aliații le vom impune împotriva Rusiei, dar și din cauza furiei restului lumii.

Sunt convins că Putin a luat decizia de a ataca Ucraina”, a declarat Joe Biden, vineri seară, la miezul nopții (ora României), la Casa Albă.

Întrebat din nou de reporteri dacă este convins că președintele Putin va invada, Biden a confirmat ce spusese cu câteva momente înainte: „Da, sunt convins”, scrie realitatea.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7576 secunde