Rusia vrea o nouă reuniune a Consiliului de Securitate al ONU

334
Rusia vrea o nouă reuniune a Consiliului de Securitate al ONU - 1-1697960454.jpg

Articole de la același autor

Rusia şi-a anunţat intenţia de a convoca o nouă reuniune a Consiliului de Securitate al ONU privind situaţia umanitară din Fâşia Gaza şi războiul dintre Israel şi mişcarea islamistă Hamas, informează agenţia AFP.

Rusia a convocat pentru luni, 23 octombrie, o reuniune cu privire la război, dar rezoluţia sa de încetare a focului a eşuat din cauza opoziţiei a patru membri ai Consiliului, inclusiv a Statelor Unite, care au criticat proiectul pentru că nu menţiona gruparea Hamas.

„Cu siguranţă vom convoca o nouă şedinţă a Consiliului de Securitate. După cum a demonstrat practica, nimeni în afară de noi nu îndrăzneşte să facă acest lucru”, a declarat adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski.

El nu a spus când doreşte Rusia, unul dintre cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate, ca o astfel de întâlnire să aibă loc. „În ceea ce priveşte o rezoluţie, nu ştiu când vom face următorul pas de a încerca să adoptăm o rezoluţie”, a adăugat el pe canalul Soloviev Live.

Rusia a cerut în repetate rânduri negocieri pentru a se pune capăt conflictului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3857 secunde