Rusia vrea să încerce recuperarea epavei dronei americane doborâte în Marea Neagră

192
Rusia vrea să încerce recuperarea epavei dronei americane doborâte în Marea Neagră - jmg9ndqwjmhhc2g9nde4ndvlote2mdmx-1678895202.jpg

Articole de la același autor

Secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, a declarat miercuri că Rusia va încerca să recupereze drona americană doborâtă deasupra Mării Negre în urma unui incident cu avioane de vânătoare ruseşti, pe care oficialul rus l-a descris drept o confirmare a "participării directe" a SUA în războiul din Ucraina, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

"Nu ştiu dacă vom reuşi să o recuperăm sau nu, dar trebuie încercat. Şi cu siguranţă ne vom ocupa de asta. Sper, desigur, cu succes", a declarat Patruşev la postul TV Rossia-1.

"În al doilea rând, în ce priveşte drona, americanii tot spun că ei nu participă la operaţiunile militare (în Ucraina). Acesta este ultima confirmare că ei participă direct la aceste activităţi, în război", a adăugat oficialul rus.

Mai devreme miercuri, purtătorul de cuvânt pentru securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, a declarat că Statele Unite nu şi-au recuperat drona şi probabil aceasta nici nu va putea fi recuperată, având în vedere adâncimea apei în zona unde s-a prăbuşit.

Drona americană de supraveghere MQ-9 Reaper s-a prăbuşit marţi în Marea Neagră, după ce a fost interceptată de două avioane de vânătoare ruseşti SU-27. Potrivit Washingtonului, în urma unei manevre neprofesioniste unul dintre aceste avioane a acroşat elicea dronei. Moscova recunoaşte că a interceptat drona americană, afirmând că aceasta zbura cu transponderul oprit şi pătrunsese în spaţiul aerian rezervat de aviaţia militară rusă, dar neagă că a provocat doborârea aparatului american, susţinând că drona s-a prăbuşit din cauza unei manevre bruşte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6389 secunde