Rusia vrea să interzică utilizarea și minarea de criptomonede

191
Rusia vrea să interzică utilizarea și minarea de criptomonede - fondcriptomonede-1642790855.jpg
Banca centrală a Rusiei a propus interzicerea utilizării și minării de criptomonede pe teritoriul Rusiei, invocând amenințări la adresa stabilității financiare, bunăstării cetățenilor și suveranității politicii sale monetare, relatează Reuters.

Bitcoin ar putea să se prăbușească sub 40.000 de dolari, pentru că Rusia a propus interdicția privind utilizarea și mineritul criptomonedelor pe teritoriul rus. Banca centrală rusă susține că moneda digitală reprezintă un risc pentru stabilitatea financiară și suveranitatea politicii monetare, mai scrie sursa citată.

Rusia s-a arătat împotriva criptomonedelor, argumentând că acestea ar putea fi folosite în spălarea de bani sau pentru finanțarea terorismului. Totuși, a oferit monedelor virtuale statut legal în 2020, dar a interzis utilizarea lor ca mijloc de plată.

Într-un raport publicat joi, banca centrală a spus că cererea speculativă a determinat în primul rând creșterea rapidă a criptomonedelor și că acestea ar funcționa precum o piramidă financiară, avertizând asupra potențialelor bule de pe piață care ar amenința stabilitatea financiară și cetățenii.

„Cea mai bună soluție este introducerea unei interdicții privind mineritul de criptomonede în Rusia”, se arată în raport.

Potrivit instituției financiare din Rusia, ar trebui introdusă răspunderea pentru încălcarea interdicției legale privind utilizarea criptomonedelor ca mijloc de plată pentru bunuri, lucrări și servicii vândute și cumpărate de persoane juridice rezidente și persoane fizice. În plus, susține banca centrală a Rusiei, este necesar să se stabilească o interdicție privind organizarea emiterii, eliberării, organizării circulației criptomonedelor în Rusia și stabilirea răspunderii pentru încălcarea acestei reguli.

„Ar trebui dezvoltate mecanisme de identificare a tranzacțiilor și a persoanelor care le efectuează după introducerea interdicției. Ar trebui dezvoltate mecanisme de blocare a operațiunilor care vizează cumpărarea sau vânzarea de criptomonede. Ar trebui identificat un organism autorizat, care să implementeze măsuri în acest sens”, notează Banca Centrală.

Bitcoin s-a prăbușit cu peste 7% în ultimele 24 de ore și se tranzacționa la 38.5774 dolari, potrivit datelor CoinDesk. Ether, a doua cea mai mare criptomonedă în funcție de capitalizarea de piață, a scăzut cu 8% în ultimele 24 de ore, relatează CNBC.

Ether se tranzacționa la 2.860 dolari, după ce a scăzut până la 2.809,51 dolari în ultimele 24 de ore, potrivit CoinDesk, citat de Mediafax.

Scăderile înregistrate de criptomonede urmează pierderilor de pe Wall Street de joi. Nasdaq a scăzut cu aproape 5% în această săptămână, iar S&P 500 se află la a treia săptămână consecutivă de pierderi.

În condițiile în care randamentul titlurilor de trezorerie americane pe zece ani a crescut vertiginos la începutul acestei săptămâni, creșterea ratelor a determinat investitorii să renunțe la pozițiile lor în active riscante.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2335 secunde