Rușii atacă cu rachete orașul Nicolaev. Cel puțin doi morți și trei răniți

123
Rușii atacă cu rachete orașul Nicolaev. Cel puțin doi morți și trei răniți - fondrazboi126-1656506315.jpg

Articole de la același autor

Casa Albă începe să-și piardă încrederea că Ucraina va putea vreodată să-și ia înapoi toate teritoriile pe care le-a pierdut în fața Rusiei, chiar și cu armele mai grele pe care le va primi din Vest. Potrivit unor oficiali americani citați de CNN, consilierii președintelui Biden dezbat cum și dacă Kievul ar trebui să-și schimbe definiția unei victorii și să accepte posibilitatea ca țara să se fi micșorat ireversibil. Între timp, noi imagini arată devastarea de la mall-ul bombardat acum două zile.

Ucraina acuză Moscova de terorism și spune că a ucis în mod deliberat civili. În discursul său de ieri noapte, Volodimir Zelenski a prezentat filmări cu momentul în care o rachetă lovește centrul comercial. Președintele ucrainean a cerut intervenția ONU, într-un discurs ținut în Consiliul de Securitate.

În timp ce liderii de la Kiev cer aproape zilnic Occidentului noi arme tot mai sofisticate pentru a face față puterii de foc superioare a Rusiei în războiul din Ucraina, militarii ucraineni aflați în prima linie în Donbas se confruntă cu probleme de aprovizionare, în vreme ce bruiajul electronic al rușilor face imposibile comunicațiile radio între subunități. Lipsa stațiilor radio eficiente îi împiedică pe ucraineni să cheme în sprijin propria artilerie și duce, în același timp, la incidente în care, din cauza confuziei din timpul luptelor, militarii ajung să tragă unii în alții. Astfel de probleme subminează capacitatea forțelor ucrainene de a-și menține pozițiile în fața invadatorilor ruși sau de a recuceri teritoriile deja pierdute, se arată într-un reportaj realizat în Donbas de publicația New York Times.

Premierul britanic Boris Johnson este de părere că Vladimir Putin nu ar fi invadat Ucraina dacă era femeie și că războiul este exemplul perfect de masculinitate toxică, relatează The Guardian.

Johnson a sugerat, într-un interviu acordat postului german ZDF, faptul că președintele Rusiei este bărbat a contribuit la declanșarea invaziei în Ucraina.

„Dacă Putin ar fi fost o femeie, ceea ce evident că nu este, dacă ar fi fost, chiar nu cred că s-ar fi angajat într-un război nebun, macho, de invazie și violență, așa cum a făcut-o. Dacă vrei un exemplu perfect de masculinitate toxică, acesta este ceea ce face el în Ucraina”, a spus premierul britanic în interviul care a avut loc la finalul summitului G7, organizat în Germania.

El a făcut comentariile argumentând că „avem nevoie de mai multe femei în poziții de putere”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3258 secunde