Rușii au atacat din nou cu rachete regiunea Odesa. Lupte la Lisiceansk, ultima redută din regiunea Lugansk

81
Rușii au atacat din nou cu rachete regiunea Odesa. Lupte la Lisiceansk, ultima redută din regiunea Lugansk - fondrazboi124-1656339084.jpg

Articole de la același autor

Volodimir Zelenki cere din nou arme. În mesajul său din noaptea de duminică spre luni, președintele Ucrainei a spus că țara sa are nevoie de apărare aeriană, pentru a opri atacurile rusești asemenea celui din Kiev. Declaraţia vine în contextul în care 14 rachete rusești au lovit, duminică dimineață, zone rezidențiale din Capitala Ucrainei. Un bloc a luat foc, un om a murit și mai mulţi au fost răniți. Este de așteptat ca Volodimir Zelenski să le ceară arme liderilor G7, în intervenția video pe care a avut-o ieri la sumitul care se desfășoară în Germania.

Statele Unite vor anunța în această săptămână achiziționarea unui sistem avansat de apărare antirachetă sol-aer cu rază medie și lungă de acțiune pentru Ucraina, a declarat duminică, pentru Reuters, o sursă familiarizată cu această chestiune.

Totodată, este de așteptat ca Washingtonul să anunțe și alte tipuri de ajutoare pentru Ucraina, inclusiv muniție suplimentară și radare de contra-baterie pentru a răspunde nevoilor exprimate de armata ucraineană, a adăugat sursa.

Armamentul este cel mai recent ajutor oferit Ucrainei de către Statele Unite. Luna aceasta, președintele Joe Biden a convenit acordarea unui ajutor militar de 700 de milioane de dolari Ucrainei.


Muniții, radare de contracarare a tirurilor, o serie de radare de supraveghere aeriană, rachete antitanc Javelin suplimentare, precum și arme antiblindate fac, de asemenea, parte din acest pachet, au declarat oficialii.


Un alt efort, de a vinde Ucrainei patru drone mari ce pot fi dotate cu armament, a fost întrerupt la începutul acestei luni, din cauza îngrijorărilor că echipamentul ar putea crea un risc de securitate pentru Statele Unite dacă ar cădea în mâinile Rusiei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel către cetăţenii din Belarusul vecin să nu se lase târâţi în războiul împotriva Ucrainei, informează DPA şi Unian.


„Kremlinul a decis deja totul pentru voi! Dar voi nu sunteţi sclavi sau carne de tun. Nu trebuie să muriţi!”, a transmis Zelenski într-un mesaj video, adăugând că poporul nu trebuie să permită altora să ia decizii pentru Belarus.

Zelenski a mai spus că Belarusul este atras în război într-un mod mai intens decât la începutul invaziei ruse pe scară largă în Ucraina, informează Agerpres.


Regiunea Odesa, din sud-vestul Ucrainei, a fost vizată, în noaptea de duminică spre luni, de un nou atac cu rachete ruseşti, care a făcut şase victime, între care un copil, a anunţat Comandamentul operaţional de Sud al armatei ucrainene, citat de agențiile DPA şi EFE.


Forţele ruse au utilizat pentru acest atac bombardiere supersonice Tu-22M, care acţionează pe distanţe lungi şi care fac parte din aviaţia strategică rusă, a indicat comandamentul citat, din al cărui anunţ nu rezultă clar dacă victimele sunt morţi sau răniţi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3212 secunde