Rușii au bombardat 40 de orașe din Donbas. Zelenski cere mai multe arme Occidentului

96
Rușii au bombardat 40 de orașe din Donbas. Zelenski cere mai multe arme Occidentului - fondrazboi92-1653572414.jpg

Articole de la același autor

Războiul din Ucraina a ajuns la ziua 92. Armata ucraineană spune că 40 de orașe din regiunea Donbas sunt sub bombardamentele continue ale rușilor. În tot acest timp, armata rusă vrea să cucerească un obiectiv militar cheie, Sievierodonețk.

Armata ucraineană spune că a respins zece atacuri și a distrus tancuri și drone rusești. Între timp, președintele Volodimir Zelenski a făcut un apel către Occident pentru mai multe arme. Rusia spune că va debloca porturile ucrainene pentru a permite exporturile de cereale, dar cere în schimb să fie ridicate sancțiuni.


Bătălii grele au continuat în estul Ucrainei, trupele rusești fiind pe punctul de a încercui un oraș industrial cheie. Volodimir Zelenski spune că Occidentul nu face destul pentru a ajuta Kievul în război.


În contextul în care armata ucraineană a transmis joi că 40 de orașe din regiunea Donbas erau sub bombardamentele rușilor, guvernatorul din Lugansk, Serghei Gaidai a spus că luptele din afara Sievierodonețk, un obiectiv militar cheie pentru ruși, sunt 


„foarte dificile”, adăugând că trupele rusești bombardau cu mortare de la marginea orașului.

„Săptămâna următoare va fi decisivă”, a spus Gaidai într-un video pe Telegram, adăugând că el crede că scopul Rusiei este de a „captura regiunea Lugansk indiferent de costuri”.
„Este o cantitate colosală de bombardamente”, a mai spus acesta.

„Ocupanții au bombardat mai mult de 40 de orașe din regiunea Donețk și Lugansk, distrugând sau provocând pagube asupra 47 de locații civile, inclusiv 38 de case și o școală. Drept rezultat al acestui bombardament, cinci civili au murit, iar 12 au fost răniți”, spune armata ucraineană pe Facebook.

Comunicatul Armatei mai spune că zece atacuri inamice au fost respinse, patru tancuri și patru drone distruse și 62 de „soldați inamici” uciși.


Gaidai a spus că poliția din Lisiciansk colecta cadavrele persoanelor ucise pentru a le îngropa în morminte comune. Aproape 150 de persoane au fost îngropate într-un mormânt comun într-unul dintre districtele Lisiciansk, a adăugat sursa.

Familiile persoanelor îngropate în morminte comune vor putea să facă o înmormântare după război, iar poliția emite documente ce permit ucrainenilor să obțină certificate de deces pentru cei dragi, a spus Gaidai.


Zelenski a declarat în mesajul său nocturn de miercuri că trupele rusești „ne depășesc numeric cu mult” în unele părți din est și a reiterat rugămintele ministrului său de externe Dmitro Kuleba de la Forumul Economic Mondial de la Davos pentru mai multe arme de la Occident.


„Avem nevoie de ajutorul partenerilor noștri – cel mai mult avem nevoie de arme pentru Ucraina, fără excepții, fără limite, destule cât să câștigăm”, a spus Zelenski în mesajul său zilnic către națiune.

El s-a adresat comunității internaționale privind acordarea unei atenții prea mari pentru interesele Rusiei și prea puțin către Ucraina.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4804 secunde