Ruşii au început testarea vaccinului împotriva COVID-19 pe moscoviţi

123
Ruşii au început testarea vaccinului împotriva COVID-19 pe moscoviţi - 1-1599667221.jpg
Autorităţile de la Moscova au anunţat că au început testarea vaccinului rus împotriva COVID-19 pe 40.000 de locuitori ai capitalei - etapă finală de testare a acestui vaccin anunţată în august, relatează AFP, potrivit Digi24.


„Primii participanţi au fost vaccinaţi astăzi (miercuri) în centrele medicale din capitală”, a declarat într-un comunicat viceprimarul Moscovei, Anastasia Rakova, salutând o „zi importantă nu numai pentru oraş, ci şi pentru întreaga ţară”.


În total, 40.000 de moscoviţi sunt invitaţi să participe la acest studiu, orice locuitor de naţionalitate rusă care are asigurare de sănătate putând fi voluntar.


Rusia a anunţat la începutul lunii august că a dezvoltat „primul” vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat de centrul de cercetare Nikolai-Gamaleia, preşedintele rus Vlaidmir Putin precizând cu această ocazie că una dintre fiicele sale a fost şi ea vaccinată.


Denumit Sputnik V, cu referire la primul satelit artificial din istorie, vaccinul rus a fost privit însă cu scepticism în întreaga lume, mai ales din cauza absenţei fazei finale de testare la momentul anunţării sale.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7982 secunde