Rușii au lovit Odesa cu rachete hipersonice Kinjal. SUA iau în considerare un ajutor pentru Ucraina

224
Rușii au lovit Odesa cu rachete hipersonice Kinjal. SUA iau în considerare un ajutor pentru Ucraina - fondrazboinusetermina-1652184902.jpg

Articole de la același autor

Atacurile trupelor ruse s-au concentrat, peste noapte, în estul Ucrainei. Numeroase explozii s-au auzit în regiunea Lugansk, unde se duc lupte pentru controlul a două localități. Trupele ucrainene s-au retras din Popansa, care este acum sub controlul rușilor.

În regiunea Donețk, primarul din Sloviansk a anunțat că a fost bombardat centrul orașului. De asemenea, au continuat tirurile în Nikolaev, unul dintre orașele vizate încă din primele zile ale războiului. De la Washington, purtătorul de cuvânt al Pentagonului spune că Statele Unite au semne care arată că ucrainenii sunt duși forțat în Rusia. Guvernul de la Kiev vorbește despre peste un milion de oameni care ar fi fost deportați și închiși în lagăre. „Nu ştiu câte lagăre sunt ori cum arată. Dar avem informaţii că ucraineni sunt trimişi împotriva voinţei lor în Rusia”, a spus oficialul american.

Rusia nu planifică să-şi închidă proactiv ambasadele din Europa ca răspuns la măsurile neprietenoase ale Occidentului şi extinderea sancţiunilor împotriva Moscovei, a indicat ministrul adjunct de externe rus, citat marţi de agenţia RIA, preluată de Reuters.

„Acest lucru nu ne stă în tradiţie”, a declarat pentru RIA Aleksandr Gruşko. „Astfel, considerăm că activitatea oficiilor de reprezentare diplomatică este importantă”, a adăugat acesta, citat de Agerpres.

Ambasadorul Rusiei în Polonia a fost stropit luni cu o substanţă roşie de persoane care protestau împotriva războiului din Ucraina, la Cimitirul militarilor sovietici din Varşovia, unde mergea să depună o jerbă pentru a marca împlinirea a 77 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial. Ulterior, Moscova a transmis Poloniei o notă puternică de protest.

„Autorităţilor poloneze le-a fost remis un puternic protest pentru că practic au conspirat cu bandiţi neonazişti”, a afirmat Ministerul de Externe rus, într-un comunicat citat de Reuters.

Ministerul de Externe polonez a calificat la rândul său incidentul drept regretabil, subliniind într-un comunicat că diplomaţii se bucură de protecţie specială, indiferent de politicile urmate de guvernele pe care le reprezintă.

La rândul ei, prima doamnă a SUA, Jill Biden, a transmis un mesaj pe Twitter, în care citează o mamă româncă pe care a întâlnit-o în timpul vizitei de săptămâna trecută în țara noastră: „Inimile noastre nu au graniţe”.

Jill Biden a scris pe Twitter că se întoarce acasă cu poveştile mamelor şi copiilor pe care i-a întâlnit în turneul european. „Cum spunea o mamă româncă: inimile noastre nu au graniţe”, a scris Jill Biden. „Ne angajăm să sprijinim Ucraina, poporul ucrainean şi aliaţii şi partenerii noştri”, a adaugat Jill Biden.

Jill Biden a fost vineri şi sâmbătă în România, iar duminică a fost în Ucraina și Slovacia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4706 secunde