Rușii controlează acum cea mai mare parte a orașului Severodonețk

80
Rușii controlează acum cea mai mare parte a orașului Severodonețk - fondrazboicontinua-1654093432.jpg

Articole de la același autor

Statele Unite au anunțat că vor furniza Ucrainei sisteme avansate de lansatoare de rachete, dar cer asigurări că acestea nu vor fi folosite pentru a lovi teritoriul Rusiei. Armele le vor permite ucrainenilor să lovească cu mai multă precizie ținte cheie de pe câmpul de luptă, a scris Joe Biden în New York Times.

Casa Albă a clarificat că nu este, însă, vorba despre sisteme cu rază lungă de acțiune, adică de sute de kilometri, ci cu autonomie de aproximativ 80 de kilometri. În discursul său de marţi noapte, președintele Volodimir Zelenski a cerut din nou arme Occidentului. El a mai spus că raidul asupra unei fabrici chimice din Severodonețk este dovada nebuniei comandanților forțelor ruse. Potrivit oficialilor locali, a fost bombardat un rezervor de acid azotic. Pe de altă parte, armata rusă a primit un ultimatum de la Vladimir Putin. Trebuie să cucerească integral, astăzi, regiunea Lugansk, aflată în proporție de 95% sub control rusesc. Un alt termen stabilit de Putin este 1 iulie. Până atunci ar trebui să fie cucerită și regiunea Donețk.


Miliardarul rus Roman Abramovici a dat în judecată Consiliul Uniunii Europene pentru sancțiunile impuse împotriva sa, în cadrul măsurilor care vizează Rusia și aliații apropiați ai președintelui Vladimir Putin, relatează Euronews.


În luna martie, UE l-a inclus pe Abramovici, alături de alți oligarhi ruși, pe lista persoanelor cărora li s-au înghețat activele și li s-au interzis călătoriile din cauza rolului lor în invazia rusă în Ucraina. La acea vreme, blocul comunitar l-a acuzat pe fostul proprietar al clubului londonez de fotbal Chelsea că a avut acces privilegiat la președintele rus și că a menținut relații foarte bune cu acesta, lucru pe care Abramovici l-a negat vehement.


Abramovici a fost nevoit să vândă Chelsea după ce a fost sancționat de guvernul britanic, fiind acuzat de faptul că a permis invazia brutală și barbară a lui Putin în Ucraina.


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit UE pentru al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Moscovei, dar a cerut ca Bruxellesul să impună Rusiei măsuri şi mai dure din cauza invaziei din Ucraina.

Un al şaptelea pachet ar fi necesar odată ce termenii celui de-al şaselea vor fi implementaţi, a spus Zelenski într-un mesaj video difuzat marţi seară, relatează DPA, citată de Agerpres.


„La final, nu ar trebui să existe legături economice semnificative deloc între lumea liberă şi statul terorist”, a subliniat el. „Vom lucra la noi restricţii împotriva Rusiei pentru acest război”, a adăugat Zelenski.

„Trupele ruse iau cu asalt orașul Severodonețk, situat în estul țării, și

s-au consolidat în centrul orașului”, a declarat miercuri Serhii Haidai, șeful administrației militare regionale Lugansk, potrivit CNN.


Rusia a efectuat marți asalturi în cartierele nordice, sudice și estice ale orașului Severodonețk, a precizat Haidai.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4512 secunde