Noi detalii despre zborul MH370 al Malaysia Airlines

"S-a prăbușit în ocean cu o viteză extrem de mare!"

457

Articole recomandate

Zborul MH370 al Malaysia Airlines, dispărut în urmă cu peste doi ani de pe ecranele radarelor, s-a prăbușit în ocean cu o viteză foarte mare, potrivit unui studiu publicat, ieri, și care tinde să confirme ideea că avionul s-a prăbușit în zona unde se desfășoară căutările, informează AFP.

Avionul Boeing 777 al companiei aeriene malaeziene a dispărut la 8 martie 2014, cu 239 de persoane la bord, la scurt timp după ce a decolat din Kuala Lumpur cu destinația Beijing, și s-a scufundat în Oceanul Indian. Această dispariție constituie unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviației civile.

Operațiunile de căutare conduse de Australia se concentrează asupra unei zone vaste de 120.000 de kilometri pătrați, de trei ori cât suprafața Elveției.

Deocamdată, aceste căutări nu au dus la nimic concret, iar unii experți estimează că, dacă avionul era pilotat de cineva, el ar fi putut plana cu mult dincolo de zona de căutări.

Însă analizele aprofundate întreprinse de constructorul de avioane Boeing și noile date ale Ministerului american al Apărării dau de înțeles că, indiferent de rolul pilotului sau al piloților, avionul s-a scufundat în apa oceanului cu o viteză extrem de mare, informează publicația The Australian.

Atunci când MH370 a ajuns la capătul rezervelor sale de carburant, el a încetinit înainte de a se scufunda la 35.000 de picioare adâncime (10.600 de metri), cu o viteză situată între 12.000 și 20.000 de picioare pe minut, estimează Boeing în acest studiu.

Această prăbușire brutală a fost confirmată de noile date analizate de Ministerul Apărării al Australiei, printre care semnalele emise automat de avion și captate de satelit, a declarat șeful Biroului australian pentru siguranța transporturilor, Greg Hood, potrivit The Australian. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4433 secunde