S-au aflat primele rezultate ale alegerilor din SUA. Ce au "arătat" voturile

83
S-au aflat primele rezultate ale alegerilor din SUA. Ce au

Articole de la același autor

Ron DeSantis, potenţialul rival al lui Donald Trump pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale din 2024, a fost reales marţi guvernator al Floridei în alegerile parlamentare de la jumătatea mandatului, potrivit presei americane, relatează AFP.


Ca reprezentant în ascensiune al extremei drepte, el s-a impus fără surprindere în acest stat în faţa fostului guvernator Charlie Crist, un fost republican, potrivit ABC şi CNN.

Democratul Maxwell Frost, în vârstă de 25 de ani, a devenit primul membru al „Generaţiei Z” care intră în Congresul SUA, câştigând un loc în Camera Reprezentanţilor din Florida, potrivit mass-media americane.

„S-a scris Istoria pentru Floridieni, Generaţia Z şi pentru toţi cei care cred într-un viitor mai bun”, a scris el pe Twitter.

„Este nevoie de această reprezentare în Congres, pentru a avea o guvernare care să arate ca ţara şi să ştie prin ce trece”, a declarat Maxwell Frost în octombrie.


Provenit din „Generaţia Z”, cea a adolescenţilor şi tinerilor de astăzi, el revendică o poziţie politică de stânga. Maxwell Frost transmite mesaje de justiţie socială sau de luptă împotriva schimbărilor climatice şi intenţionează să folosească mandatul pentru a combate violenţa cu arme de foc. Tânărul a intrat în politică la vârsta de 15 ani, îngrozit ca mulţi dintre compatrioţii săi de un atac armat comis la şcoala primară Sandy Hook, în Connecticut, în 2012. Ulterior el a devenit unul dintre reprezentanţii naţionali ai organizaţiei March for Our Lives, o mişcare fondată după un atac armat într-un liceu din Florida.


În New Hampshire, o altă republicană în vârsta de 25 de ani, Karoline Leavitt, a candidat de asemenea pentru un loc în Camera Reprezentanţilor. Apropiaţi ca vârstă, cei doi candidaţi nu s-ar putea separa din punct de vedere politic. Militantă pro-Trump, tânăra susţine o scădere a taxelor şi controale mai stricte la frontiere.

Maura Healey a devenit prima guvernatoare declarată în mod deschis lesbiană aleasă în Statele Unite, în statul Massachusetts, potrivit presei americane.


Democrata în vârsta de 51 de ani l-a învins pe republicanul Geoff Diehl, potrivit Fox News şi NBC, în acest stat din nord-estul ţării, care era condus de un republican.


Fosta purtătoare de cuvânt a lui Donald Trump la Casa Albă, Sarah Huckabee Sanders, a fost aleasă guvernator al statului republican Arkansas, potrivit proiecţiilor presei americane.

Ea a câştigat în faţa democratului Chris Jones în acest stat, unde tatăl ei, Mike Huckabee, o figură a politicii americane, a fost guvernator din 1996 până în 2007.


În timpul campaniei ei, Sarah Sanders, în vârstă de 40 de ani, l-a criticat pe preşedintele Joe Biden şi politicile sale de stângă radicală, invocând inflaţia galopantă, graniţele deschise şi criminalitatea în creştere. Ea a spus că este pregătită să se alăture unei coaliţii de guvernatori conservatori puternici care apără libertatea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.421 secunde