S-au reluat negocierile ruso-uctainene. Rusia insistă asupra neutralității Ucrainei

136
S-au reluat negocierile ruso-uctainene. Rusia insistă asupra neutralității Ucrainei - negocieri-1647353126.jpg

Articole de la același autor

Delegaţiile rusă şi ucraineană au reluat marţi prin videoconferinţă negocierile în încercarea de a găsi un acord care să pună capăt războiului declanşat după invazia Rusiei în Ucraina.

''Se desfăşoară în acest moment o discuţie foarte dură între părţi'', a transmis negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak, potrivit agenţiei Ukrinform, citată de EFE.

Potrivit Agerpres în acest timp, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a reiterat la o conferinţă de presă că obiectivul negocierilor este asigurarea unui statut de neutralitate pentru Ucraina. ''Negocierile în desfăşurare au ca obiectiv asigurarea statutului militar neutru al Ucrainei în contextul garanţiilor de securitate pentru toţi participanţii la acest proces, împreună cu demilitarizarea Ucrainei, astfel încât nicio ameninţare pentru Rusia să nu provină de pe teritoriul său'', a adăugat Lavrov.

Kievul a transmis luni că va cere din nou Moscovei la aceste negocieri un armistiţiu imediat şi retragerea trupelor ruse, după aproape trei săptămâni de la începutul invaziei ordonate pe 24 februarie de preşedintele rus Vladimir Putin.


''Trebuie să rezistăm şi să luptăm pentru a câştiga, pentru a ajunge la o pace pe care ucrainenii o merită, o pace corectă cu garanţii de securitate pentru statul nostru, pentru poporul nostru. Şi pentru a le transpune în scris la negocieri, negocieri dificile'', a declarat luni într-un mesaj video preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4645 secunde